Kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók foglalkoztatásának támogatása

Munkahelyük megvédése érdekében bértámogatásban részesülnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói. Célunk a szektorban dolgozó több tízezer munkavállaló tartós foglalkoztatása, a munkabérek fenntartása és az elbocsátások elkerülése.

A kormány a koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akciótervének egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához: az április 15-től elérhető támogatást ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek után kaphatják a vállalkozások. A kormány 40%-os bértámogatást vállal a KFI szektor munkavállalói tekintetében három hónap időtartamra, melynek maximális mértékénél a szektorban mért bruttó átlagkereset, illetve az ahhoz kapcsolódó munkáltatói járulékokat kell figyelembe venni.

A kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók veszélyhelyzet idején megvalósuló foglalkoztatásnak a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásáról szóló 103/2020. (IV.10) Korm. rendelet módosítása 2020. április 29-én hatályba lépett.

A támogatáshoz kapcsolódó tájékoztatás és a módosított iratminták a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterületének foglalkoztatas.csmkh.hu honlapjáról a következő linkről tölthetők le: Kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók foglalkoztatásának támogatása kérelem egységcsomag

A támogatáshoz kapcsolódó tájékoztatások és iratminták a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapjáról az alábbi linkről is letölthetők: https://nfsz.munka.hu

További felvilágosításért a kormányhivatal munkatársaihoz fordulhat a 62/680-941 telefonszámon!